3 Aralık 2008 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PATATESLİ YAPRAK SARMASI

Gjkk

ZEYTİNYAĞLI PATATESLİ YAPRAK SARMASI
MALZEMELERİ:
1 kg. asma yaprağı
3 su bardağı pirinç
3 adet iri soğan
2 adet patates
2 adet limon
5 çay bardağı zeytinyağ
tuz,karabiber
kırmızı toz biber
1yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
½ demet maydanoz
SOSU:
3-4 adet domates
½ çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber
YAPILIŞI: Salamura yaprak elin dayanabileceği sıcaklıktaki suda
15-20 dakika bekletilir.Pirinç,ince doğranan soğan,salçalar,tuz
baharatlar,ince kıyılmış maydanoz,sıvıyağ rendelenmiş çiğ patates
ve1 su bardağı sıcak su katılarak iyice yoğrulur.Suyu süzülen
yapraklara iç harç konularak uzunca sarılır.Tencerenin dibine kabuğu
soyulup dilimlenmiş 1 limonun dilimleri ve yaprakların sapları dizilir.
Daha sonra da sarılmış yapraklar dizilerek üzerini örtecek kadar sıcak
su ilave edilir. Önce kaynatılır daha sonra kısık ateşte sarmalar
yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sosu için domatesler rendelenir.
Sıvıyağda pişirilir.Tuz,karabiber eklenir.SoğutulurPişen sarmalar
soğuduktan sonra servis tabağına dizilir. Üzerine sos dökülür. Maydanoz,
limon dilimleri ile süslenir.

1 yorum:

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

tek kelimeyle enfessss