3 Aralık 2008 Çarşamba
DÜĞÜN ÇORBASI
DÜĞÜN ÇORBASI
MALZEMELERİ:
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı un
2,5 litre et suyu
200 gr.sığır eti
2 yumurta sarısı
1 limon suyu
tuz,karabiber,pulbiber
YAPILIŞI: Et bir bütün soğan ile 3 litre suda haşlanıp et suyu
çıkarılır. Tencerede tereyağ ile un hafifçe kavrulur.Et suyu dökülür
ve kaynayana kadar pişirilir.4-5 dakika kaynadıktan sonra altı
kapatılır.Ayrı bir yerde yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır.
Çorbadan bir kepçe alınarak ılıştırılır. Çorbaya ilave edilip
parçalanmış et ve baharatlar eklenir.
Etiketler:
çorbalar,
düğün çorbası,
sığır eti,
terbiyeli,
un,
yumurta sarısı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder