3 Aralık 2008 Çarşamba

PATLICANLI BİFTEK

Ffggtryer

Aksasahds


PATLICANLI BİFTEK
MALZEMELERİ:
1/2 kg.dana biftek
4 adet patlıcan
10-15 adet arpacık soğan
12 adet çeri domates
2 adet sivribiber
1/2 paket margarin
3 diş sarmısak
3 su bardağı et suyu
kekik,tuz,karabiber
ÜZERİ İÇİN:
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI: Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
Suyu süzülüp kızgın yağda az kızartılır.Biftekler parmak inceliğinde ve
uzunluğunda şerit şeklinde kesilir.Margarin eklenmiş teflon tencerede
iyice kavrulur.İnce kıyılmış biber,arpacık soğanlar,sarımsak eklenip
kavrulur. Domatesler ,baharatlar ,tuz ve su eklenip ateşte yumuşayana
kadar pişirilir.Patlıcanlar borcama dizilir.Üzerine tenceredeki yemek
dökülür.Üzerine milföy hamurları 1 cm kesilerek hasır şeklinde dizilir.
Yumurta sarısı sürülüp Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana
dek pişirilir.

Hiç yorum yok: