3 Aralık 2008 Çarşamba

ZEYTİNLİ POĞAÇA

Dsfsdff

ZEYTİNLİ POĞAÇA
MALZEMELERİ:
1/2 su bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 paket margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı süt
1 adet yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
aldığı kadar un
İÇİ: 1 su bardağı zeytin
YAPILIŞI: Toz mayayı 1 tatlı kaşığı toz şeker ile beraber yarım su
bardağı ılık su içinde 10 dakika mayalandırın. Bir kap içinde mayalı
su, süt , yağ, tuz, yumurtanın beyazı karıştırılır. Un ilave edilerek
ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Ağzı
kapatılarak yarım saat mayalandırılır. Hamur iki bezeye bölünüp
yuvarlak açılır. 8 eşit parçaya kesilir. Zeytin konularak rulo yapılır.
Tepside mayalandırılır. Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı soğuk su ilave
edin. Poğaçalarınızın üzerine sürün. 200 derecede üzeri pembeleşene
kadar pişirin.

Hiç yorum yok: