3 Aralık 2008 Çarşamba
TOYGA ÇORBASI
TOYGA ÇORBASI
MALZEMELER:
1 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
1,5-2 lt tavuk suyu
1 su bardağı buğday
1 yemek kaşığı un
1 adet tavuk göğsü
2 yk tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
YAPILIŞI: Bir gece suda bekletilmiş nohut ve buğday haşlanır.
Tavuk 2,5 lt suda haşlanır.Tavuk soğutularak parçalanır.Tavuk
suyunun içine buğday ve nohut koyup kaynatılır.Kasenin içine
yoğurt ve un koyulup üzerine su konularak kıvamı açılır.Çorbaya
dökülerek kıvamı ayarlanır.Tuzu eklenir. Tavuklar eklenir.Üzerine
yağ eritilip nane konulur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder