3 Aralık 2008 Çarşamba

KIŞ ÇORBASI

Shdajsdkas

KIŞ ÇORBASI
MALZEMELERİ:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet havuç
1-2 adet patates
1 adet pırasa
2,5 litre su
3 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber,pulbiber
YAPILIŞI: Mercimek yıkanıp süzülür. Üzerine 1 litre soğuk su
konulur. Kaynayınca soğuk suda yıkanır ve süzülür.Tekrar
tencereye alınır.1 litre su konulur ve yumuşayıncaya kadar
kaynatılır.Pırasa incecik dilimlenir.Havuç ve patates küçük
küpler halinde doğranır.Başka bir tencerede tereyağ eritilir.
Pırasa havuç ve salça eklenir. 2 dakika kavurduktan sonra
un eklenip karıştırılarak su eklenir.İçine mercimek katılıp
bir iki taşım kaynatılır.Patates ve su eklenip yumuşayıncaya
kadar kaynatılır.PÜF NOKTASI: Yeşil mercimek bir gün
önceden ıslatılırsa daha çabuk pişer. Un miktarı değişebilir.

Hiç yorum yok: