3 Aralık 2008 Çarşamba
KUZU TANDIR
KUZU TANDIR
MALZEMELERİ:
1 adet kuzu kol
2 yk sıvıyağ
TERBİYESİ:
1 yk.salça
1/2 limon suyu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 defne yaprağı
2 diş sarımsak
kekik,tuz,karabiber,pulbiber( 1'er tatlı kaşığı)
YAPILIŞI: Kuzu kolun istenmeyen yerleri alınır.Temizlenir. Fırın
kabına alınıp sıvıyağ ile yağlanır.Üzeri folyo ile kapatılarak önce 200
derece fırında 25 dakika pişirilir.Sonra sos sürülür.Defne yaprağı
da konularak fırın 160 dereceye düşürülüp etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder