3 Aralık 2008 Çarşamba

KARNIBAHAR OGRETEN

Ytuytu

KARNIBAHAR OGRATEN
MALZEMELERİ:
1 orta boy karnıbahar
100 gr. kaşar peyniri rendesi
2 yk.un2 yk.tereyağ
1/2 lt.süt
tuz,karabiber
YAPILIŞI: Karnıbahar temizlenerek tuzlu suda haşlanır.Haşlandıktan
sonra süzülüp fırın kabına alınır.Ayrı bir tencerede tereyağ ile un kavrulur.
Süt eklenip beşemel sos yapılır.Tuz ve karabiber eklenir.Hazırlanan sos
karnıbaharların üzerine dökülür.Önceden ısıtılmış170 derece fırında
pembeleşene kadar pişirilir.İnmesine yakın kaşar peyniri rendesi eklenir.
Kızarınca fırından çıkarılır.Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: