3 Aralık 2008 Çarşamba

MENGEN PİLAVI

Klhjkl

MENGEN PİLAVI
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
100 gr. kuzu eti
1 soğan
2 domates
1 fincan kıyılmış ceviz içi
1 tutam dereotu
4 adet mantar
tuz,karabiber
1 çay bardağı fındık yağı
3,5 su bardağı su
YAPILIŞI: Tencereye yağ konularak ince doğranmış soğan iyice
kavrulur. Doğranmış mantar eklenip kavrulduktan sonra pirinçler
ilave edilip kavrulur.Ayrı bir yerde küçük doğranmış kuzu pişirilir.
Pişmiş kuzu eti doğranmış domatesilave edilerek suyu,tuzu eklenip
önce yüksek sonra kısık ateşte tencerenin kapağı hiç açılmadan pişirilir.
İnce kıyılmış dereotu , ceviz ve karabiber eklenip harmanlanır.Islatılmış
kek kalıbına pilav konularak servis tabağına ters çevrilip dereotu ve
cevizle süslenir.

Hiç yorum yok: