3 Aralık 2008 Çarşamba
PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ
PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ
MALZEMELERİ
200 gr margarin
4 yufka
2 yumurta
250 gr. sert beyaz peynir
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI : Peynir rendelenir. Yumurtaların sarılarını ve aklarını
ayırın. Yumurta aklarını beyaz peynir karışımına ekleyin ve iyice
karıştırın.Margarini bir tavada eritin. Yufkalardan birini yağlanmış
fırın tepsisine kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. Üzerine
eritilmiş margarini gezdirip her tarafına sürün. Bir yufkayı iri
parçalara bölüp tepsiye yerleştirin, üzerini yağlayıp iç malzemeyi
yayın. Tekrar bir yufkayı iri parçalara bölüp harcın üzerini bu parçalarla
kapatın ve margarin sürün.Kalan bir yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
Yumurta sarıları ,yoğurt, ve sıvıyağı iyice çırpıp böreğin üzerine sürün.
Tepsiden taşan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın. Önceden ısıtılmış
200 dereceli fırında 25-30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Etiketler:
beyaz peynir,
börek,
börekler,
hamur işi,
sıvıyağ,
tepsi böreği,
yoğurt,
yufka
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder