3 Aralık 2008 Çarşamba

KREMALI LOR ÇORBASI

Fgt

KREMALI LOR ÇORBASI
MALZEMELERİ:
500 gr. lor peyniri
1 paket krema
1 kahve fincanı ince bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
250 gr.kemiksiz dana eti
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı et suyu
tuz,karabiber
ÜZERİ İÇİN:
maydanoz,dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber
YAPILIŞI:Bulgur yıkanıp süzülür.1 su bardağı su ile pişmeye
bırakılır.Et zar şeklinde doğranıp tencereye alınıp yumuşayıncaya
kadar haşlanır ve süzülür.Krema ve lor peyniri bir kasede
ezilip et suyu ile karıştırılır.Bir tencerede yağ eritilip un hafif
kavrulur.Lorlu karışım eklenip bir taşım kaynatılır.Bulgur,et
karabiber ve tuz eklenip karıştırılır. Tereyağ eritilip pulbiber
karıştırılıp çorbaya eklenir.Sıcak servis yapılır. Üzeri
maydanoz,dereotu ile süslenir.

Hiç yorum yok: