3 Aralık 2008 Çarşamba

ISPANAKI ÇANAK KÖFTE

Cxvfggh

ISPANAKLI ÇANAK KÖFTE
MALZEMELERİ:
500 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı galete unu
kimyon, kekik,tuz
İÇ HARCI:
1 kg. ıspanağın sadece yaprak kısmı
1 adet kuru soğan
1 yk. sıvıyağ
2 diş sarımsak
tuz,karabiber
ÜZERİ İÇİN :
200gr.kaşar peyniri rendesi
1 yk.salça
1 sb.su
YAPILIŞI: Köfte için gerekli olan malzemeler yoğrulur.Yumurta
büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.Baş parmağımızla çanak
şekli verilir.Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Isıtılmış 180 derece
fırında pişirilir.Ispanaklar kıyılıp, ince doğranmış soğan ve sarımsak
ile kavrulup baharat eklenir.Fırında pişen köftelerin içi doldurulur.
Ayrı bir tavada salça kavrulur ve su eklenir.Bir taşım kaynatılır.
Köftelerin üzerine gezdirilip fırına verilir. Pişince çıkartılıp kaşar
rendesi eklenip eriyene kadar bekletilir.

Hiç yorum yok: