3 Aralık 2008 Çarşamba

AŞURE

ııuoı

AŞURE
MALZEMELERİ:
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 -1,5 kg arası toz şeker
2 adet portakal
2 adet elma
100 gr.kuru üzüm
100 gr kuru kayısı
100 gr.kuru incir
100 gr.dolmalık fıstık
YAPILIŞI: Nohut,buğday,fasulye bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda
ıslanıp ertesi gün haşlanır. Suları süzülür.Geniş bir tencereye
buğday alınır.Üzerini geçecek kadar su eklenir. Sırsıyla nohut,fasulye
eklenip kaynatılır.Ayrı bir tencerede küp doğranmış kayısı ,incir ve
üzüm haşlanır.Aşureye ilave edilir.Doğranmış elma ve portakal
kabuğu eklenir.İnmesine yakın şekeri ayarlanır.Karıştırılıp ocaktan
alınarak kaselere dökülür. Soğuduktan sonra istenilen şekilde süslenir.

Hiç yorum yok: