3 Aralık 2008 Çarşamba

KUZU ETLİ SEBZELİ PİLAV

Gfgdgfg

KUZU ETLİ SEBZELİ PİLAV
MALZEMELERİ:
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
1/2 kg.pirinç
2-3 patates
1 adet havuç
1 çay bardağı konserve bezelye
3-4 yk. tereyağ
tuz,karabiber
2 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:Etler kavrulur. Tuz ve kekik serpilir.Pirinç ılık tuzlu
su ile ıslatılı,yıkanıp süzülür.Tereyağ eritilip pirinçler eklenip
kavrulur. Tuz ve su eklenip pişirilir.Patatesler küp şeklinde
doğranıp kızartılır.Havuç küp şeklinde doğranıp tuzlu su ile
haşlanır.Kek kalıbına pilav konulup servis tabağına ters çevrilir.
Etler ve sebzeler eklenip servis yapılır.

Hiç yorum yok: