3 Aralık 2008 Çarşamba
PATATESLİ AY ÇÖREĞİ
PATATESLİ AY ÇÖREĞİ
MALZEMELERİ:
3 adet haşlanmış orta boy patates
5 su bardağı un
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta
1 kahve fincanı ılık süt
2 çay kaşığı tuz
İÇİ:
300 gr. orta yağlı peynir
1/ 2 demet maydanoz
ÜZERİ:
yumurta sarısı ,çörekotu,susam
YAPILIŞI: Un elenir.Ortasına bütün malzemeler konulur.Hamur
yoğrularak mayalandırılır.İri parçalar koparılıp iç malzeme konulup
rulo şeklinde sarılır.Ay çöreği şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı
sürülüp çörekotu susam serpilir. 200 derece önceden ısıtılmış fırında
pişirilir.
Etiketler:
ay çöreği,
beyaz peynir,
margarin,
patatesli,
patatesli ay çöreği,
süt,
yumurta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder