3 Aralık 2008 Çarşamba

PATATESLİ AY ÇÖREĞİ

Nnvn
PATATESLİ AY ÇÖREĞİ
MALZEMELERİ:
3 adet haşlanmış orta boy patates
5 su bardağı un
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta
1 kahve fincanı ılık süt
2 çay kaşığı tuz
İÇİ:
300 gr. orta yağlı peynir
1/ 2 demet maydanoz
ÜZERİ:
yumurta sarısı ,çörekotu,susam
YAPILIŞI: Un elenir.Ortasına bütün malzemeler konulur.Hamur
yoğrularak mayalandırılır.İri parçalar koparılıp iç malzeme konulup
rulo şeklinde sarılır.Ay çöreği şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı
sürülüp çörekotu susam serpilir. 200 derece önceden ısıtılmış fırında
pişirilir.

Hiç yorum yok: