3 Aralık 2008 Çarşamba

SARAY SARMASI

Ghhhj
SARAY SARMASI
MALZEMELERİ:
HAMURU:
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı sirke
1/2 kabartma toz
aldığı kadar un
bir fiske tuz
hamuru açmak için nişasta
İÇİ:
1/2 kg.kadayıf
250 gr.tereyağ
250 gr. dövülmüş ceviz içi
ŞERBETİ:
5 su bardağı şeker
5su bardağı su
1/2 limon suyu
YAPILIŞI: Önce şerbet kaynatılır. Limon eklenip kıvamı olana kadar
kaynatılır ve soğutulur.Baklava hamurunun önce sıvılar karıştırılıp
sonra diğer malzemeler eklenip yoğrulur.En az 30 dakika dinlendirilir.
Kadayıf eritilmiş yağın yarısı ile tellendirilir.Hamur 5 eşit parçaya
bölünür.Nişasta ile tepsi büyüklüğünde açılır.Kadayıf, ceviz içi
serpilip rulo şeklinde sarılır.İki parmak kalınlığında verev kesilir.
Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine kızdırılmış yağ dökülür.Önceden
ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir.Soğuk şerbet kızgın tatlıya
dökülür.Servis yapılır.

Hiç yorum yok: