3 Aralık 2008 Çarşamba

KUPTA TRAMİSU

Ljjlj

KUPTA TRAMİSU
MALZEMELERİ:
KREMASI:
1/2 lt.süt
3 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
ÜZERİ İÇİN:
KAKAO SOSU:
1 tatlı kaşığı neskafe
1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI: Labne peyniri hariç bütün malzeme tencereye
konulur.Çırpılarak muhallebi kıvamına getirilir.Ocaktan
alındıktan sonra soğutulur. İçine labne peyniri eklenip
karıştırılır.
KEDİDİLİ BİSKÜVİ
MALZEMELERİ:
125 gr.toz şeker
150 gr yumurta beyazı
100 gr. yumurta sarısı
125 gr un
YAPILIŞI: Yumurta beyazına şeker yavaşça yedirilerek
beyazlayana kadar mikserle çırpılır.Bu karışıma yumurta
sarıları yedirilerek konulur.Aynı yönde spatula ile karıştırılır.
En son un yedirilir.Yağlı kağıt üzerine hamur ince tabaka
halinde yayılır.180 derece ısıtılmış fırında pembeşelene
kadar pişirilir.Su bardağı ile yuvarlaklar kesilir.Kup
bardaklarına 2 yemek kaşığı krema konulur.Kesilen
yuvarlak bisküviler neskafeli su ile ıslatıldıktan sonra
kremanın üzerine konulur.Bardağa tekrar krema konulup
kakao serpilerek soğuk servis yapılır.
PÜF NOKTASI: İstenirse kedidili şekli vermek için krema
torbasıyla yağlı kağıt üzerine uzun şeritler sıkılır.

Hiç yorum yok: