3 Aralık 2008 Çarşamba

CEVİZLİ KURABİYE

Kjlhkj

CEVİZLİ KURABİYE
MALZEMELERİ:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta( akı üzerine)
½ çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un
2 su bardağı şeker
ÜZERİNE:
50 gr. ceviz içi
1 y.k. şeker
YAPILIŞI:Karıştırma kabının içine un hariç bütün malzemeler
konulup elle karıştırılır.Un,kabartma tozu,vanilya eklenip yoğrulur.
Hamur rulo haline getirilip bıçakla dilimlenir.Yumurta akına sonrada
cevize batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış
170 dereceli fırında pişirilir. NOT: Kabartma tozu konmuş hamurlar
dinlendirilmeden pişirilir. Aksi taktirde acımsı bir tat oluşur.

Hiç yorum yok: