3 Aralık 2008 Çarşamba

TOST FİLEMİNYON

Ksoıhdhs

TOST FİLEMİNYON
MALZEMELERİ:
4 adet dana antrikot yada bonfile
4 dilim tost ekmeği
2 adet domates
4-5 adet mantar
2 adet biber
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
1/2 su bardağı kaşar peyniri
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yk. soya sosu
tuz,karabiber,kekik
YAPILIŞI:2 yemek kaşığı zeytinyağı tavaya alınıp ısıtılır.Tost
ekmekleri tavada arkalı önlü kızartılır.Ekmekler fırın tepsisine
dizilir.Aynı tavada etler kızartılıp ekmeklerin üzerine
yerleştirilir.Kalan yağ tencereye alınır.Yemeklik doğranmış
soğan pembeleştirilir.İnce doğranmış biber domates
mantar salça eklenip karıştırılır.Tuzu ve karabiberi
ayarlanır.Soya sosu eklenir.5-6 dakika orta ateşte pişirilir.
Bu karışım etlerin üzerine konulur.Rendelenmiş kaşar,
kekik eklenip ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyene
kadar pişirilir.
ANTRİKOT: Dananın sırt bölgesinden çıkan
birinci kalite biftektir.Izgara,mangal ve salçalı olarak
pişirmeye müsaittir.
NOT:Bu tarif 4 kişlik olarak verilmiştir. İstenirse kişi sayısına göre ayarlama yapılabilir.

Hiç yorum yok: