3 Aralık 2008 Çarşamba

KURUYEMİŞLİ ÇIKIN

Trytu

KURUYEMİŞLİ ÇIKIN
MALZEMELERİ:
2 yumurta
1 su. b. pudra şekeri
1 paket margarin( od. s.)
2 su b. nişasta
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
1 y.k. kakao
İÇİNE:
ceviz
kuru üzüm
antep fıstığı
kayısı
YAPILIŞI: Yumurta,pudra şekeri,margarin,nişasta,vanilya kabartma
tozu aldığı kadar un ile hamur yapılır. Avuç büyüklüğünde bir parça
alınıp kakao eklenir. Beyaz renkli hamurdan parçalar alınıp çay tabağı
büyüklüğünde açılarak iç malzeme konulur. Bohça şekline getirilip
kakaolu hamurdan fiyonk yapılır.160-170 derecede hamur çok kızar
madan pişirilir.

Hiç yorum yok: