3 Aralık 2008 Çarşamba

YAYLA KEBABI

Jklj

YAYLA KEBABI
MALZEMELER:
½ k.g. kuzu kuşbaşı
½ k.g. kıyma
½ tavuk kuşbaşı
1 soğan
1 yumurta
3 diş sarımsak
galeta unu
tuz,kekik
PİDESİ:
3 sub.un
1 paket yaş maya
tuz,şeker,su.
ÜZERİNE SOSU:
5-6 domates
tuz,kara biber,
1 soğan rendesi
1 kase yoğurt
SÜSLEMEK İÇİN:
2 domates
2 sivri biber
MARİNE ETMEK İÇİN:
1-1,5 su süt
Baharat,sıvı yağ (etleri bu sosun içinde bir gece bekletmek gerekir)
YAPILIŞI: Kuzu ve tavuk kuş başı etleri şişe geçirilip sosta bekletilir.
Ayrı yerde köfte harcı hazırlayıp bir parmak uzunluğunda şekiller verip
ızgarada veya teflon tavada pişirilir.Pide yoğrularak tepsiye yayılır.15-20
dakika pişirilir.Küçük kareler halinde dilimlenip tabağın en altına konulur.
Üstüne etler yoğurt ve sos eklenip maydanozla süslenip servis yapılır.

Hiç yorum yok: