3 Aralık 2008 Çarşamba

ARMUTLU ÇİKOLATALI PASTA

Hgjk

ARMUTLU BİSKÜVİLİ PASTA
MALZEMELERİ:
2 adet orta boy armut
2 yk.toz şeker
2 paket kepekli burçak bisküvi
300 gr. beyaz çikolata
200 gr. krema
100 gr.fındık
ÜZERİNE:
80gr. bitter çikolata
YAPILIŞI: Armutlar temizlenip küp küp doğranır.Şekerle ocakta
5 dakika sotelenir ve soğutulur.Bisküviler irice kırılır.Beyaz çikolata
benmari usulü eritilir.Krema ile çırpılır.Tüm malzemeler bir kapta
karıştırılır.Kelepçeli kalıba dökülür.Dolapta dondurulur.Bitter
çikolata eritilip üzerine gezdirilir.Fındık ile süslenilir.
PÜF NOKTASI: Beyaz çikolata benmari usulü eritilirken ocak
üzerinde tutulmaz. Çikolatanın kesilmesine neden olur.Bir kap
içerisinde, sıcak su üzerinde bekletilir.

Hiç yorum yok: