3 Aralık 2008 Çarşamba

NOHUTLU HAVUÇLU PİLAV

Nbvb

NOHUTLU HAVUÇLU PİLAV
MALZEMELERİ:
2 su bardağı yıkanmış pirinç
1 adet havuç
1,5 su bardağı nohut(haşlanmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:Tereyağını pilav tenceresine alıp kızdırın ve küp doğranmış
havucu ekleyip kavurun.Pirinci de ekleyip beyazlaşana kadar kavurun.
Nohuttan 3 yk ayrılır.Kalan nohutları da ilave edip bir süre daha
kavurun. Sonra suyu, et suyunu, tuzu ve karabiberi de ekleyerek
kaynatın. Kaynayınca ateşi kısarak kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirin.Kek kalıbına koyarak servis tabağına ters çevirin.Ortasına nohut
koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok: