3 Aralık 2008 Çarşamba

KÖFTELİ PİLAV

Lkhjl

KÖFTELİ PİLAV
MALZEMELERİ:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı,tuz
3 su bardağı su
KÖFTESİ İÇİN:
250 gram köftelik kıyma
tuz,karabiber
KIZARTMAK İÇİN;
1 su bardağı sıvı yağ
SALÇA SOSU:
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,su ve karabiber
YAPILIŞI:Pirinci bir kaç saat önceden ıslatın.Köfteleri yoğurup
misket büyüklüğüde yuvarlayın.Kızgın sıvı yağda köfteleri kızartıp
hazırlayın.Pirinci iyice süzün.Tereyağda kavurup tuzunu ve
suyunu ilave edin.Pişirip,dinlendirin.Sos için yağda salçayı
kavurup üzerine aldığı kadar su ekleyip sos kıvamında pişirin.
Tuzunu ve karabiberini de ekleyip karıştırın. Servise yakın kek
kalıbına pilavı koyup ters çevirin. Ortasına ve yanlarına kızaran
köftelerden koyup üzerine salça sos gezdirin.

Hiç yorum yok: