3 Aralık 2008 Çarşamba

TUZLU ELİŞİ KURABİYE

Saewhwe

TUZLU ELİŞİ KURABİYE
MALZEMELERİ:
5 su bardağı un
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı mahlep
4 çay kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
½ çay bardağı su
ÜZERİNE:
1 yumurta sarısı
Çörek otu,susam,haşhaş
YAPILIŞI: Un karıştırma kabına elenip ortasına diğer malzemeler
eklenir.Fazla yoğurmadan hamur elde edilir. Hamur üçe bölünür.
Hamurdan küçük parçalar alınıp 15-20 cm uzunluğunda fitiller yapılıp
şekiller verilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta
sarısı sürülür.Çörekotu,susam ,haşhaş serpip 200-220 dereceli
önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renkte pişirilir.

Hiç yorum yok: