3 Aralık 2008 Çarşamba

PORTAKALLI PIRASA

Hjhgjhgjhgjk

PORTAKALLI PIRASA
MALZEMELER:
1 kg pırasa
1 adet havuç
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet kuru soğan
1 y.k. pirinç
½ çay bardağı zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI:Soğanlar yemeklik doğranıp verev yada yuvarlak
doğranmış havuçlarla beraber zeytinyağında sotelenir.Verev
doğranmış pırasalar eklenip portakal suyu ilave edilir.Önce yüksek
ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.Pişmeye yakın pirinç eklenir.
Pirinçler pişince tencerenin altı kapatılıp soğuk servis yapılır.
PÜF NOKTASI: 1. Zeytinyağlılar çok yüksek ateşte pişmez.
Yüksek ateşte yağ yanarak yemeğin kalitesini bozar.2.portakal
suyu şekerli olduğundan ayrıca şeker eklenmez.3. İstenirse
portakal suyu yerine 1 limon suyu ile de yapılır.

Hiç yorum yok: