3 Aralık 2008 Çarşamba
GRATEN PATATES
GRATEN PATATES
MALZEMELERİ:
1 kg. patates
3 adet yumurta
1 yk. tereyağı
2 su b. süt
tuz,karabiber
3 diş sarımsak
1 kase kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI: Karıştırma kabına yumurtalar çırpılır. Üzerine tuz, karabiber
serpilir.Çırpma teliyle çırpılır.Süt eklenip tekrar çırpılır.Tepsi tereyağ
ile yağlanır.Patatesler soyulup yuvarlak dilimlenir.Patatesler tepsiye
konulup tuz,karabiber serpilir,ince doğranmış sarımsaklar eklenir.Sosu
dökülüp fırına verilir.Tepsiye eşit miktarda yayılır.Pişmeye yakın kaşar
peyniri rendesi eklenir.Eriyene kadar fırında tutulur.Et yemeklerinin
yanında servis yapılır.
Etiketler:
et yemekleri,
graten patates,
kaşar peyniri,
patatesli,
sarımsak,
tereyağ yumurta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder