3 Aralık 2008 Çarşamba

FINDIKLI BURMA

Udeıwaskallaşsl

FINDIKLI BURMA
MALZEMELERİ:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ılık sütbir fiske
tuzÜZERİ İÇİN:
125 gr.tereyağ
İÇİ İÇİN:
200 gr.çekilmiş fındık
2 çay bardağı şeker
YAPILIŞI:Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğrulur.
Yarım saat dinlendirilir.8 bezeye bölünür.Tepsi büyüklüğünde
açılır.İçi için, fındık ve şeker karıştırılır.Yufkanın her tarafına
eşit şekilde serpilir.Yufka ortadan ikiye 4 eşit parçaya kesilir.
Oklavaya dolanıp büzülerek oklavadan çıkarılır.Tepsiye dizilir.
Üzerine erimiş tereyağ dökülüp önceden ısıtılmış 200 derece
fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: