3 Aralık 2008 Çarşamba

DANA ROSTO

Hiuo

DANA ROSTO
MALZEMELERİ:
1 kg.dana kontrfile yada biftek
SOSU İÇİN:
1 adet soğan
1 adet havuç
2 defne yaprağı
1 adet sivribiber
4-5 tane karabiber
2 yk.sıvıyağ
3,5 su bardağı su
YAPILIŞI: Sebzeler iri doğranarak sıvıyağda kavrulur.Defne
yaprağı,karabiber atılıp kavrulur.Salça da eklenip kavrulduktan
sonra su ve tuz eklenip kaynatılır. pişince süzdürülüp sebzeli
kısım atılır.Et kızgın yağda suyunu saldırmadan hafifçe kızartılır.
Borcama yan yana dizilir. Üzerine süzdürülmüş sos dökülür.
(Sosun, etin üzerini geçmesi gerekir.)Üzeri folyo kağıdı ile
kapatılarak 200 derece fırında 1 saat kadar pişirilir.
PÜF NOKTASI: Etin özsuyunun içinde kalması için kızgın
yağda kızartılır. İstenirse bütün kızartılıp dilimlenerk borcama dizilir.

Hiç yorum yok: