3 Aralık 2008 Çarşamba

BAKLA FAVA

Ft
BAKLA FAVA
MALZEMELERİ:
1/2 kg.kuru bakla
1 demet dereotu
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy soğan
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 adet limon1 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI: Bakla bir gece önceden ½ limon ve 2 yemek kaşığı
şeker ile suda ıslatılarak bekletilir.Ertesi gün süzülüp tekrar
su konulur.1/2 limon ve 1 yemek kaşığı şeker ile yumuşayıncaya
kadar pişirilir ve robottan geçirilir.Soğan rendelenip yağda hafif
sotelenir.Çekilmiş bakla eklenir.1/2 limon 1 yemek kaşığı şeker
konulur.İnce kıyılmış dereotu eklenir.5-10 dakika dibini
tutmadan hızlıca karıştırılır.Şekilli kek kalıbına konulur.Oda
sıcaklığında soğutulur.Daha sonra buzdolabına konularak
soğutulur.Ters çevirerek servis yapılır.
PÜF NOKTASI: Tencerede pişirirken çok sıçradığından
dikkatli olunması gerekir.

Hiç yorum yok: