3 Aralık 2008 Çarşamba

KIYMALI BÖREK

Ggfgdfg

KIYMALI BÖREK
MALZEMELERİ:
5 Adet yufka
350 gr kıyma
2 yk sıvıyağ
2 baş soğan
250 gr margarin (eritilmiş)
tuz ,karabiber
YAPILIŞI: Tavada kıymayı sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar
orta hararetli ateşte kavurun. Soğanları doğrayın. Tavaya ilave edip
yumuşayana kadar kıymayla beraber kapağı kapalı bir şekilde 4-5
dakika pişir.Tuzunu karabiberini ekleyin. Margarini bu arada eritin.
Yufkayı düz bir zemin üzerine serin. Üzerine eritilmiş margarinden
sürün ve ikinci yufkayı da üzerine serin. Tekrar margarin sürün.
Yufkalar iki kat üst üste iken 12 ye bölün.Uç kısmına iç harcı konulup
rulo sarılır. Islatılarak yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı
sürülüp,çörekotu ,susam serpilip ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: