3 Aralık 2008 Çarşamba

ERİŞTE

Kjjlj

ERİŞTE
MALZEMELERİ:
1kg.un
1 su bardağı su yada süt
5 adet yumurta
1 yk.tuz
YAPILIŞI: Un elenip ortası açılır.Yumurtalar ve tuz eklenir.Su yada
süt ile yoğrulur.Katı bir hamur elde edilir.Hamur iyice yoğrularak
özleştirilir.Nemli bez altında 15-20 dakika dinlendirilir.Hamur
bezelere bölünüp her biri 2-3 mm. inceltilerek açılır.Açılan her
yufka temiz bez üzerine konularak hafif kurutulur.Yufkalar aralarına
un serpilerek üst üste konulur.2 cm.eninde şeritlere kesilir.Her şerit
enine 4-5 mm.incelikte kesilir.Kesilen erişteler bez torbalara konularak
serin, rutubetsiz yerde muhafaza edilir.

Hiç yorum yok: