3 Aralık 2008 Çarşamba

BARDAK BÖREĞİ

Ttr

BARDAK BÖREĞİ
MALZEMELERİ:
1sb. eritilmiş margarin
1 adet yumurta
2 çay bardağı ılık süt
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
5 adet haşlanmış patates
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 paket yarım yağlı beyaz peynir
karabiber,fesleğen,tuz
ÜZERİ İÇİN:
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
haşhaş
YAPILIŞI: Karıştırma kabına hamur malzemeleri konulur.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Üzeri örtülerek
20 dakika kadar dinlendirilir.Patates,peynir rendelenip yeşillikler
doğranıp baharatlarla iç malzemesi hazırlanır.Dinlenmiş hamur
iki bezeye bölünür.Yufka kalınlığında açılır.Üzerine iç harç yayılır.
Tekrar ikinci hamur açılıp üzerine kapatılır.Su bardağı yardımı i
le kesilir.Yağlanmış tepsiye dizilir.Yumurta sarısı sıvıyağ
karışımından sürülür.Haşhaş serpilip 200 derece önceden
ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: