3 Aralık 2008 Çarşamba

HAMSİLİ PİLAV

Fghj

HAMSİLİ PİLAV
MALZEMELERİ:
1 kg. hamsi
2 adet orta boy soğan
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 yk. kuş üzümü
3 yk. dolmalık fıstık
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı mısır unu
2 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI: Hamsi ayıklanıp kılçıkları temizlenerek yıkanır ve
tuzlanır. Pirinç sıcak tuzlu suda yarım saat bekletilip yıkanır.
Pilavı için tencereye yağ konulur.Fıstıklar eklenerek kavrulur.
İnce doğranmış soğan eklenip kavrulur.Pirinç eklenip kavurmaya
devam edilir. Yıkanmış üzümler, tuz, su ile önce yüksek sonra
kısık ateştepişirilmeye bırakılır.Pişen pilava karabiber ve ince
doğranmış maydanoz eklenip karıştırılır.Tava yağlanarak
hamsilerin sadece sırt kısımları unlanır. Tavaya sırt kısımı altta
kalacak şekilde dizilir. Alt taban kenarlar da dahil olmak üzere
hamsiyle kaplanır.İç pilav eklenip üzeri unlanmış hamsinin bu
sefer sırtı üste gelecek şekilde dizilir.Tava ocağın üzerine konulup
kızartılır. Daha sonra bir kapak yardımı ile çevrilip diğer tarafı
kızartılır.Servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: