3 Aralık 2008 Çarşamba
PORTAKALLI TART
PORTAKALLI TART
HAMUR MALZEMELERİ:
125 gr yumuşak margarin
1 adet yumurta
½ su bardağı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1/2 paket kabartma tozu
1 adet vanilyaaldığı kadar un
KREMASI:
1/2 lt.süt
125 gr.toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet portakal
SOSU:
1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI:
Hamur malzemesi le kulak memesi kıvamında hamur yapılır.
10-15 dakika dinlendirilir.Tart kalıbı büyüklüğünde açılır.
Yağlanmış kalıbın içine serilir. Çatalla delikler yapılır.180
derece ısıtılmış fırında pişirilip soğutulur.Kreması için süt,şeker,
yumurta,tençerede çırpılır. Isıtılarak üzerine su ile açılmış
nişasta gezdirilir.Karıştırılarak kaynatılır. Ocak kapatılarak
kremaya tereyağ eklenip çırpılıp ılıtılır.Soğuyan tartın
üzerine krema yayılır. Portakal dilimleri dizilir.Ayrı bir
tencerede sos malzemesi kaynatılır.Ilıdıktan sonra
tartın üzerine gezdirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder