3 Aralık 2008 Çarşamba
ÇİLEKLİ PARFESAN
ÇİLEKLİ PARFESAN
MALZEMELER:
150 gr. kedidili bisküvi
4 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
SOSU:
½ kg. çilek (6-7 tane ayrılır)
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:Süt,un,vanilya,şeker karıştırılıp pişirilir.Mikserde 4-5 dakika
çırpılır .Bisküviler kare borcama dizilip üzerine krema boşaltılır. Sos için:
Sos malzemeleri robottan geçirilir. Tencerede pişirilir.Soğutulur. Soğuk
kremanın üzerine boşaltılır ve dolapta 6-7 saat bekletilir.Çilekle süslenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder