3 Aralık 2008 Çarşamba

PIRTIK BÖREK

Vvbb

PIRTIK BÖREK
MALZEMELERİ:
3-4 adet yufka
½ su b. süt
½ s.b. soda
1 çay b. sıvıyağ
2 yumurta
5-10 dal maydanoz
150 gr. beyaz peynir
3-4 dilim sucuk
çörekotu
1 çay b. kaşar rendesi
1 etli kırmızı biber
YAPILIŞI: 30 cm tepsi yağlanarak 1 yufka serilir. Ayrı bir yerde süt,soda
yumurta,sıvıyağ karıştırılır. 2 yufka içine parçalanarak atılır.2 -3 dakika
bekletilerek tepsiye alınır.Üzerine iç konularak 180 derece fırında 20 dakika
kadar pişirilir.İstenirse üzerine konserve bezelye de eklenebilir.

Hiç yorum yok: