3 Aralık 2008 Çarşamba

SEBZELİ VOLAVAN

Sadadasds

SEBZELİ VOLAVAN
MALZEMELERİ:
12 adet milföy hamuru
1 adet patlıcan1 adet kabak
1 adet patates
2 adet kırmızı biber
2 adet havuç
½ paket hellim peyniri
1 adet yumurta
YAPILIŞI: Bütün malzemeler küçük küp şeklinde doğranır.Sıvıyağda
sotelenir.Sebzeler ılıkken küçük doğranmış hellim peyniri eklenip
karıştırılır.Fırın tepsisi yağlanır. 6adet milföy hamuru dizilir.Çırpılmış
yumurta akı sürülür.Kalan 6 adet milföy hamurunun ortasından
kenarlarından 1,5 cm. kalacak şekilde kareler çıkartılır. Bunlar da
diğer milföylerin üzerine konulur. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
200 derece ısıtılmış fırında milföyler pişirilir.Fırından çıkınca üzerine
sebzeli karışım doldurulur.

Hiç yorum yok: