3 Aralık 2008 Çarşamba

GÜVEÇTE PASTIRMALI KURU FASULYE

Xccxvxcv

GÜVEÇTE PASTIRMALI KURU FASULYE
MALZEMELERİ:
2 Su bardağı kuru fasulye
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
6 - 7 dilim pastırma
1 adet sivri biber
karabiber, tuz
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:Fasulyeleri bir gün önceden ıslatıp düdüklüde
15 DAKİKA haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzün ve
bir kenara alın. Soğanları, biberleri yemeklik doğrayın.
Güveç tenceresinde zeytinyağını ısıtın, soğan ve biberleri
kavurun. Salçasını katıp fasulyeleri ve pastırmaları ekleyin.
Üzerine 1 - 2 parmak geçecek kadar su ekleyip, fasulyeler
pişene kadar kaynatın. En son tuz ve karabiber atın.
Ateşten alın.

1 yorum:

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

merhabalar elllerinize sağlık ne kadar lezzetli görünüyor sevgilerimle