3 Aralık 2008 Çarşamba
ÇERKEZ TAVUĞU
ÇERKEZ TAVUĞU
MALZEMELERİ:
1 adet bütün tavuk
3 su bardağı çekilmiş ekmek içi
1 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı ceviz içi1
250 lt süt
tuz,biber
ÜZERİNE:
Sıvıyağ,pulbiber
YAPILIŞI: Tavuk tencerede su ile pişirilir.Başka bir tencerede
ceviz içi kısık ateşte 3,4 dakika kavrulur. İçine ekmek,süt,
tavuk suyu eklenip çırpma teli ile iyice karıştırılır.Tuzu biberi
ayarlanır. Sosun kıvamı koyu ama akıcı olmalı.Tavuk didilerek
küçük parçalara ayrılıp sosla karıştırılır. Servis tabağına alınıp
üzerine kızdırılmış yağ dökülür.
Etiketler:
ceviz içi,
çerkez tavuğu,
ekmek içi,
et yemekleri,
meze,
mezeler,
tavuk,
yemek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder