ZEYTİNLİ AÇMA08 Haziran 2009
MALZEMELERİ:
1 su bardağı süt
1 paket maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
200 gr.margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
içine 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi
ÜZERİNE:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
YAPILIŞI: Zeytin ezmesi ve margarin hariç homur yoğrulup mayalandırılır. Yumurta
büyüklüğünde parçalar alınıp margarin zeytin ezmesi sürülür. Rulo sarılıp açma şekli
verilip tepsiye dizilir. Mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilip fırında pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder