22 Haziran 2009 Pazartesi

ÖRGÜLÜ BAYRAM TATLISI
MALZEMELERİ:
1 adet margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet kabartma tozu
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİNE:
1 adet yumurta sarısı
Ve susam
ŞERBETİ:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
YAPILIŞI: Hamur yoğrulup ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Tezgahta oval şekilde açılıp içine harcı konulur.Yanları kesilip örgü şeklinde kapatılır.Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilip fırında pişirilir. Sıcakken üzerine soğuk şerbet dökülür.

ERİK TABAĞI
MALZEMELERİ:
KEKİ:
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 fiske tuz
İÇİ İÇİN:
50 gr margarin
8 yemek kaşığı şeker
20 adet erik
1 adet vanilya
1 limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI: İçi için olan margarin eritilip şekerle karamelize yapılır. Dörde kesilen erkler eklenir. Vanilya ve limon kabuğu rendesi konulup soğutulur. Yağlı kağıt konulan tepsiye erikli harç dökülür. Sonra çırpılmış kek hamuru dökülüp sıcak fırına verilir.
HAZIR BAKLAVA YUFKASI BÖREĞİ
MALZEMELERİ:
500 gr baklava yufkası
300 gr kıyma
3 adet soğan
tuz,karabiber
Katları yağlamak için:
1 su bardağı sıvıyağ margarin karışımı
YAPILIŞI: İç harcı kavrulup aralara margarin sürüp iç koyarak tepsiye dizilir. Dilimlenip üzerine yağ gezdirilerek fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: