22 Haziran 2009 Pazartesi

FISTIKLI BAKLAVA
MALZEMELERİ:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
175 gr. tereyağı
İÇİ İÇİN:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı toz yeşil fıstık
ŞERBETİ:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI: Hamuru yoğrulup 12 beze haline getirilir.Nişasta ile açılıp 6 tanesi üst üste konulur. Tepsi büyüklüğünde açılıp arasına pişirilmiş iç harcı konulur.Fıstık konulur. Diğer 6 hamurda açılıp muhallebinin üzerine konulur.Kare kesilerek üzerine erimiş margarin konulur.Fırında pişirilip ılıkken üzerine ılık şerbet dökülür.

Hiç yorum yok: