22 Haziran 2009 Pazartesi

ETLİ EKMEK
MALZEMELERİ:
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket maya
İÇİ İÇİN:
300 gr.kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
5-6 adet maydanoz
1 adet yumurta
tuz,karabiber
ÜZERİNE :
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
YAPILIŞI: İç malzemesi çiğden hazırlanıp hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp merdane ile inceltilip iç konularak kapatılır. Teflon tavada yağsız pişirilip üzerine tereyağ sürülür.
ÜZÜM SUYU MUHALLEBİSİ
MALZEMELERİ: 1 kilo kara üzüm
1 su bardağı şeker
1 su bardağı mısır unu
1vanilya
YAPILIŞI:Üzüm kaynatılarak süzülüp suyu tencereye konulur.Şeker ve mısır unu da eklenerek pişirilir. Kaselere doldurularak ceviz yada fındıkla süslenir.

KOLAY MANTI
MALZEMELERİ:
2 adet yufka
sosu:
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇİ İÇİN:
250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz,karabiber,kırmızıbiber
5-6 dal maydanoz
ÜZERİNE:
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
kırmızıbiber
YAPILIŞI:Yufkalar sos malzemesi ile ıslatılıp iç konulur.Rulo sarılıp tepsiye dizilerek kalan sos üzerine gezdirilir. Pişirilip üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.

Hiç yorum yok: