22 Haziran 2009 Pazartesi

KAHVELİ ÇİKOLATA SOSLU KOKO
MALZEMELERİ:
2 adet yumurta akı
bir fiske tuz
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 çay bardağı un
SOSU İÇİN:
4 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
50 gr bitter çikolata
50 gr.margarin
1 yk kahve
YAPILIŞI: Önce yumurta akları bir fiske tuzla kar haline gelene kadar mikserle çırpılır. Sonra Hindistan cevizi ve şeker eklenip karıştırılır. Un da eklenip hafifçe karıştırılır.Kağıt konulmuş tepsiye torbayla sıkılıp ısıtılmış 120 derece fırında pişirilir.Sos malzemesi karıştırılıp kokoların üzerine dökülüp servis yapılır.
KARAKÖY POĞAÇASI
MALZEMELERİ:
4,5 su bardağı un
2 adet yumurta(1 sarısı ayrı)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet kabartma tozu
tuz
İÇİ İÇİN: 200gr peynir
½ demet maydanoz
DONDURMA
MALZEMELERİ:
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yumurta sarısı
1 paket vanilya
200 gr krema
YAPILIŞI: Mikserle sırasıyla çırparak dolapta dondurulur.
KEREBİÇ KURABİYESİ
MALZEMELERİ:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
İÇİ İÇİN: susam,karanfil,ceviz
Tarçın ,fındık
YAPILIŞI: Hamur yoğrulup iç konulup tepsiye dizilip pişirilir.

Hiç yorum yok: