22 Haziran 2009 Pazartesi

KABAK BÖREĞİ
MALZEMELERİ: 2 adet kabak
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 fincan sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz,dereotu
YAPILIŞI: Kabaklar rendelenip tuz dereotu ile karıştırılır. Yumurta,süt sıvıyağ karıştırılır. Bu karışımdan 1 çay bardağı ayrılır. Yufkaların her yerine sürülüp ikiye kesilir. Kabak her tarafına serpilip 8 eşit parçaya bölünüp rulo sarılır.Tepsiye dizilip üzerine sos gezdirilir. Fırında pişirilir. Pişmesine yakın kaşar rendesi serpilip fırından alınır.
2. METOD: Yufka ikiye bölünüp erişte gibi kesilir. Tüm malzeme karıştırılıp fırında pişirilir

Hiç yorum yok: