22 Haziran 2009 Pazartesi

DAMAT PAÇASI08 Haziran 2009

MALZEMELERİ:
2 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet tavuk göğsü

SOSU İÇİN:
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı etsuyu
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
tuz,kırmızıbiber

YAPILIŞI: Yufkanın her yeri yağlanıp bohça gibi yapılır. 4 eşit parçadan 8 börek olacak
şekilde kesilip tepsiye dizilir. Fırında pişirilir. Et haşlanıp parçalanarak böreklerin üzerine
konulur. Sos malzemesi karıştırılıp pişirilir. Etlerin üzerine gezdirilir. Kırmızıbiberli yağ
yakılıp üzeri süslenerek sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: