22 Haziran 2009 Pazartesi

PASTANE POĞAÇASI
MALZEMELERİ:
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
125 gr.margarin
1 paket maya
1 çay bardağı ılık süt
1 fincan sıvıyağ
FINDIK EZMESİ
3 adet yumurta
250 gr erimiş margarin
3 yemek kaşığı kakao
7 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı un
1 vanilya
1 su bardağı fındık tozu yada ceviz tozu
YAPILIŞI: Margarin eritilip un kavulur.Kakao,şeker fındık eklenip soğutulur. Yumurta eklenip mikserle çırpılır. Vanilya da eklenip çırpılır.
PRATİK UN HELVASI
MALZEMELERİ:
125 gr margarin
1,5 su bardağı un
1 fincan file badem
Kavrulup badem eklenir.
ŞERBETİ;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Soğuk olarak karıştırılır.

SALYANGOZ TATLISI
MALZEMELERİ:1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
2 adet vanilya
2 yemek kaşığı kakao
ŞERBETİ: 4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
½ limon suyu
Hamur yoğrulup ikiye bölünür. Yarısına kakao eklenerek ikişerli gruplar yapılır.Kakaolu ve sade hamurlar üst üste konulup açılarak dilimlenip pişirilir.Sıcakken soğuk şerbet konulur.

Hiç yorum yok: