22 Haziran 2009 Pazartesi

İSTANBUL PİLAVI
MALZEMELERİ:
2 su bardağı pirinç
125 gr.tereyağı
1 tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı safran
1 fiske zencefil
1 çay bardağı badem
2 adet kesme şeker,tuz
2 yemek kaşığı file fıstık

KİRAZLI LİMONATA
MALZEMELERİ:
2 su bardağı kiraz
1 su bardağı şeker
5 su bardağı şeker
3 adet limon
YAPILIŞI: 1su bardağı kirazın çekirdeği çıkarılarak şekerle robottan geçirilir. Limon suları ve su da eklenerek süzülüp bardaklara konulur.Kiraz tanesi ile süslenip servis yapılır.

ÇİKOLATALI PARFE
MALZEMELERİ:
80 gr bitter çikolata
100 gr.margarin
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1 adet portakal rendesi
12 adet petibör bisküvi
SOSU İÇİN: 1 kutu krema
50 gr.çikolata

YAPILIŞI:Bitter çikolata ve margarin benmari usulü eritilir.Yumurta akları bir fiske tuzla çırpılır. Yumurta sarısı şekerle mikserde çırpılır. Krem şanti sütle çırpılır.Sonra diğer malzemeler karıştırılıp kalıplara dökülüp dondurulur.

Hiç yorum yok: