22 Haziran 2009 Pazartesi

AÇIK POĞAÇA08 Haziran 2009
AÇIK POĞAÇA
MALZEMELERİ:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı(üzerine)
1 çay kaşığı kabartma tozu
tuz,aldığı kadar un

İÇİ İÇİN:
100 gr. kaşar peyniri rendesi
100 gr.peynir
1 demet dereotu
1 yumurta akı

YAPILIŞI: Hamur malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. İkiye ayrılıp yarısı yağlanmış tepsiye
döşenir. İçi malzemeler yayılıp diğer hamur merdane ile açılıp üzerine serilir.Baklava
şeklinde dilimlenip yumurta sarısı sürülüp ısıtılmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: