AÇIK POĞAÇA08 Haziran 2009
AÇIK POĞAÇA
MALZEMELERİ:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı(üzerine)
1 çay kaşığı kabartma tozu
tuz,aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
100 gr. kaşar peyniri rendesi
100 gr.peynir
1 demet dereotu
1 yumurta akı
YAPILIŞI: Hamur malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. İkiye ayrılıp yarısı yağlanmış tepsiye
döşenir. İçi malzemeler yayılıp diğer hamur merdane ile açılıp üzerine serilir.Baklava
şeklinde dilimlenip yumurta sarısı sürülüp ısıtılmış fırında pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder